L’Eix Transversal i la C-17, punts conflictius de trànsit durant el pont

L’inici de la temporada d’esquí, el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet d’Espinelves fan preveure complicacions en aquestes dues vies.

Redacció osona.com
04 de desembre del 2009

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col•laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha posat en marxa aquest divendres 4 de desembre, a partir de les 15 hores de la tarda, el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de dimarts 8 de desembre. Un total de 2.100 mossos, dos helicòpters, un avió i 14 equips de senyalització vetllaran per a la seguretat viària.
 
Arran d’aquests dies de festa, el SCT estima que uns 500.000 vehicles sortiran de Barcelona i la seva àrea d’influència amb destinació a les segones residències i, sobretot, a les zones de muntanya. La tornada es concentrarà sobretot la tarda del dimarts dia 8 de desembre, quan es preveu que es desplacin a l’àrea metropolitana de Barcelona uns 360.000 vehicles. En conjunt, l’SCT preveu que la mobilitat d’aquest pont s’incrementi en un 7% respecte de l’any passat.
 
Convé destacar que amb l’anàlisi de les dades de mobilitat recopilades pel SCT aquest 2009 s’ha observat que en els períodes festius es registren més moviments de vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona que en el mateix període de l’any passat. Els antecedents més immediats al pont de la Constitució ho verifiquen: a la festivitat del Pilar, el passat 12 d’octubre, hi va haver una sortida superior del 6,5% respecte del 2008 i durant els dies festius amb motiu de la Diada també hi va haver un augment de la mobilitat de sortida i que va ser del 10%.

Esquí i fires

Amb el pont de la Constitució s’inicia la mobilitat pròpiament d’hivern principalment per l’obertura de les pistes d’esquí. Així doncs, les vies que accedeixen a zones de muntanya (C-16, la C-17, la C-14 i la N-145) i a les immediacions de les pistes d’esquí podran presentar problemes viaris durant aquests dies festius.

La celebració de la Fira de l’Avet a Espinelves i el Mercat Medieval de Vic seran fets que també condicionaran la mobilitat d’aquesta festivitat. Per tant, el tram de l’Eix Transversal o C-25 proper a Espinelves i la C-17 als accessos a la població de Vic, podran presentar problemes de congestió. A més, l’inici de les compres nadalenques provocarà increments en la mobilitat al voltant dels centres comercials, molts dels quals obren els dies festius.

- Veure dossier del dispositiu especial de trànsit