ERC homenatja els seus electes dels darrers 30 anys

Joan Puigcercós presideix l'acte.

Redacció osona.com
29 de novembre del 2009
Joan Puigcercós a l'acte de reconeixament als carrecs electes d'ERC celebrat a Manlleu
Joan Puigcercós a l'acte de reconeixament als carrecs electes d'ERC celebrat a Manlleu | Adrià Costa


El president d’Esquerra Republicana (ERC)  Joan Puigcercós, ha presidit aquest dissabte a Manlleu l’acte del partit “30 anys de lluita per la llibertat dels Ajuntaments” en el que ha estat un homenatge als càrrecs electes municipals d’Esquerra a al comarca d’Osona des de la restauració de la democràcia.

Puigcercós ha reivindicat “ERC com un partit municipalista que ha aconseguit arrelar el municipalisme al país, al contrari d’altres forces polítiques que han treballat des dels municipis en contra del país”. De fet, el president d’Esquerra ha fet un elogi de la política, des de la base dels municipis, “com l’únic instrument que tenim la classe treballadora per lluitar contra els poderosos”

En aquest sentit ha subratllat que ERC és un partit sense hipoteques:  “No acceptem ni favors ni donatius per que volem tenir les mans lliures per decidir sense hipoteques polítiques; un partit polític que vol un país lliure no pot tenir hipoteques” ha insistit.

Així mateix, ha situat a Esquerra en la centralitat de la política catalana afirmat que "som l'element de canvi i transformació del país, hem situat al mig de l'agenda política el dret a decidir, el finançament just i tantes altres coses per que quan Esquerra camina, el país es mou".

D’altra banda, en resposta a preguntes de la premsa, Puigcercós ha confirmat que queden només alguns serrells per culminar l’acord per la rebaixa de l’impost de successions, “Espero que s'hi sumin el màxim de grups parlamentaris possible. Aquest és un acord que farà que moltes famílies, autònoms i treballadors puguin estar més tranquils, perquè la situació era molt difícil i injusta per a molta gent” i ha destacat que que hi haurà una desgravació molt important per als cònjuges i per als fills i ha afegit que l'acord també beneficiarà les empreses agràries.

Finalment el líder independentista ha fet una crida a la participació en les consultes dels dies 12 i 13 de desembre, com un exercici cívic i democràtic i com a resposta al TC.

Arxivat a