CentreVic es repensa el seu «no» al 13-D després de rebre queixes de socis

Miquel Bofill, membre fundador de l'entitat, ha adreçat una dura carta a la Junta. Una assemblea general de socis debatrà el suport a la consulta el divendres dia 27.

Quico Sallés
21 de novembre del 2009

Oficiosament ja s’havia deixat entreveure. Algunes converses de membres de la Junta amb socis de CentreVic, l’associació de botiguers i comerciants del centre de la ciutat, ja apuntaven en aquesta direcció. Però finalment, quatre vots contra tres, van tancar el debat: la Junta decidia aquesta setmana passada no donar suport a la consulta independentista que se celebrarà a Vic i a més de 30 municipis de la comarca el proper 13 de desembre.

Un cop es va saber la decisió, el malestar entre part dels associats es va estendre depressa. Tant fou així que Miquel Bofill, un històric fundador de l’associació i titular de dos coneguts establiments, va enviar una carta de protesta a Jaume Soler, president de l'entitat. L'home que regenta la mítica perfumeria i ganiveteria Can Bofill i el Celler d’Osona va firmar una missiva on confessava no entendre la postura de Centre Vic “si no és per un mesquí cagadubtisme o una barreja mental de fons polític”.

A més Bofill, qualificava de “lamentable" la visió històrica”de l’entitat, i més “quan una consulta com aquesta no els compromet a res de perillós”. I per reblar l’argumentació insistia que donar suport a la consulta popular i democràtica és “raonadament obligatori", al marge dels criteris de vot.

Bofill acabava demanant la reconsideració de la decisió, i avisava que si no fos pels “vincles personals que el relacionen amb l’entitat es donaria immediatament de baixa com a soci”.

Imma Bellafont, responsable de la Llibreria La Tralla, també ha mostrat públicament el seu malestar per la decisió de la Junta de CentreVic.

El malestar escampat entre força socis i les queixes que ha rebut la direcció de CentreVic han fet reconsiderar la forma de prendre la decisió. La Junta ha comunicat als socis que en la propera assemblea, prevista pel 27 de novembre a dos quarts de 9 a la sala d'actes de Caixa Manlleu de Vic, es llegirà la carta signada per Miquel Bofill i es sotmetrà a votació la decisió de donar o no suport a la consulta sobiranista del 13 de desembre.

La direcció de CentreVic ha difós un correu electrònic avui dissabte a la tarda, pels volts de les 18 h, en què explica el següent:

"Donada la disconformitat mostrada per alguns associats respecte la decisió presa per la Junta de CentreVic que l'entitat no s'involucri en la consulta popular del dia 13 de desembre, s'ha decidit posar aquest tema a votació en l'assemblea general del proper divendres."

Podeu llegir la carta de Miquel Bofill Carta de Miquel Bofill al President de la Junta de Centre Vic

Arxivat a