Osona Decideix farà pública avui la llista definitiva de municipis que participaran al 13-D

En dues rodes de premsa, a Vic i Barcelona. La xifra se situarà al voltant dels 40 municipis, un 90% de la població total de la comarca. Una comissió d'antics militants antifranquistes osonencs donarà suport a la convocatòria.

Redacció osona.com
16 de novembre del 2009
Osona Decideix ja ha tancat el llistat dels municipis on es podrà votar en les consultes sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre. La xifra se situarà amb tota seguretat entre els 35 i els 40, sobre el total de 51 que té la comarca, i el percentatge de població que podrà exercir el vot s'aproparà al 90%.

Les dades definitives seran donades a conèixer avui dilluns, dia 16 de novembre, en dues rodes de premsa, celebrades successivament a Vic (10:00 hores) i a Barcelona, amb la participació del jurista Alfons López Tena, que coordina i assessora l'operatiu del 13-D a Osona.

Alguns dels municipis en què es descarta definitivament que es pugui portar a terme la consulta dins d'aquest any són Balenyà i Vilanova de Sau, tots dos amb alcaldes socialistes. En un sentit contrari, a Torelló, també amb alcalde del PSC i on la moció va ser derrotada, algunes entitats cíviques estan organitzant-la igualment pel dia 13 de desembre.

També és possible que es faci pública la constitució d'una plataforma de personalitats de Vic a per donar suport a la consulta, i en la qual estarien integrats veterans militants de la lluita antifranquista a la comarca (fotos: Adrià Costa).

- Web Osona Decideix, amb seguiment permanent de les novetats a Osona