ERC de Torelló dubta de l’alcalde en l’oferta per acollir l’hospital comarcal

Els republicans retiraran el seu suport a la proposta si consideren que només és una “gesticulació” de Miquel Franch.

Redacció osona.com
11 de novembre del 2009

L’alcalde de Torelló, Miquel Franch, va oferir fa dies uns terrenys al Consorci Hospitalari d’Osona per ubicar-hi el segon hospital comarcal que espongi l’Hospital General de Vic, tal com ja va publicar Osona.com. Es tracta d’uns terrenys de 18.000 metres quadrats separats com equipaments entre els sectors de Les Vinyes II i Les Vinyes III, que es troben en procés d’urbanització. Uns terrenys que ja hauria ofert per poder aixecar un futur hospital comarcal.

ERC de Torelló, a l’oposició, ha emès una nota on, a priori, es posiciona favorablement a la proposta. Tot i això, els republicans dubten de la bona intenció de l’alcalde i volen evitar que torni a passar el mateix que amb l’ambulància de les urgències.

ERC adverteix que si l’oferiment de Franch només es una “gesticulació” de cara a la galeria, retiraran el seu suport a la iniciativa.

- Més informació de l’oferiment de Miquel Franch

----------------
NOTA DE PREMSA
ERC DE TORELLÓ

Esquerra espera que l'oferta d'un hospital a Torelló no sigui sols gesticulació de Miquel Franch

Davant l'anunci de l'alcalde, Miquel Franch, que ofereix terreny d'equipaments per a construir un segon hospital per la comarca d'Osona, el Grup Municipal d'ERC-AM Torelló es posiciona, a priori, favorablement a aquesta proposta.

Ara bé, el grup republicà no vol que sigui un estirabot que porti als ciutadans de Torelló de nou a la frustració en l'àmbit de la salut.

Esquerra té molt present l'actitud de l'alcalde en la retirada de les urgències mèdiques nocturnes de Torelló, les quals es varen traslladar a Vic i la posterior pèrdua de la mesura paliativa de l'ambulància medicalitzada.

Llavors, Miquel Franch i els seus regidors varen encetar i liderar una campanya en contra de la pèrdua de les urgències mèdiques, amb recollida de signatures i pancartes pel poble incloses. Les gestions de l'alcalde més enllà de la gesticulació no va aconseguir aturar que les urgències es centralitzessin a Vic. Sols va aconseguir una ambulància medicalitzada que pocs mesos després es va retirar.

La retirada d'aquesta ambulància medicalitzada va ser ocultada a la població malgrat la denúncia d'ERC, reiterada dos cops en el Ple municipal. El portaveu reùblicà, Jordi Casals, va titllar tot el procés com "una presa de pèl".

Un segon hospital a Torelló seria una bona notícia pel poble i per la comarca que, a més, serviria per recuperar les urgències nocturnes.

Si la proposta de l'alcalde no és fum, Casals ha dit que "estarà al costat de l'equip de govern" amb aquesta proposta, quan s'efectui en la revisió, anunciada des de fa temps, del Pla General Urbanístic, però "si només és gesticulació o es proposa sabent que és un projecte inviable el grup municipal republicà se'n desmarcarà", ha acabat el portaveu republicà.

Bloc de Jordi Casals i Prat: Giragonses sanitàries a Torelló 

Arxivat a