Els Sagals d'Osona tanquen la temporada amb un castell de luxe

Redacció osona.com
09 de novembre del 2009

NOTA DE PREMSA
SAGALS D'OSONA
8 de novembre, Vic

Avui hem celebrat la Diada de la colla, la Diada dels Sagals d'Osona 2009. Com l'any passat, per motius climatològics s'ha hagut de canviar la diada de lloc, de la plaça de Centelles al local de la colla a Vic (de fet, el local ens porta "bones sensacions" i avui ha tornat a ser un lloc idoni...).

Els Sagals han estat acompanyats pels Moixiganguers d'Igualada i pels Xerrics d'Olot. Els de l'Anoia tindran la setmana vinent la seva Diada on aniran a cremar els darrers cartutxos de la temporada. A Vic han portat una gamma bàsica de set afegint el 3d7 amb agulla... amb perspectives de fer més a casa seu,de ben segur!!!!

Els de la Garrotxa han fet castells de sis, amb la torre de sis com a màxim castell. La colla olotina ja fa varies temporades que sovinteja castells de set, malgrat no amb l'assiduïtat que voldrien, la temporada 2009 no ha sigut un bon any en aquest aspecte. Però els garrotxins es mantenen segurs en les construccions de sis.

Els Sagals han obert la diada amb un 5d7. Per tranquil·litzar els ànims de cara al repte de la Diada  han descarregat el 2d7 un cop aparcat el 4d8 per manca de temps als assaigs. Ha faltat una mica més per poder dur-lo amb garanties a plaça!!!

La torre de set la van descarregar per darrera vegada el 2006, carregant-la per la Festa Major del 2007. La temporada 2008 ni tant sols es va poder dur a plaça...i enguany el repte era doncs descarregar aquest castell de set pisos que entra dins de la gamma de vuit.

Al primer intent s'ha hagut de desmuntar amb acotxador col·locat, malgrat els moviments de l'estructura s'ha pogut desmuntar sense caure. A la ronda de repetició, els de la camisa carbassa han descarregat l'onzè 3d7 per sota de la temporada...sens dubte el castell bandera dels osonencs!!!

A tercera ronda s'ha tornat a encarar el repte del dia, aquesta vegada més ferm i parat...la torre ha anat pujant sense sotragades ni cap moviment estrany, carregant-se amb solvència i començant una descarregada més tranquil·la del que és podia imaginar de bon principi, la feina d'assaigs s'ha vist a plaça...recuperant així una de les estructures més tècniques dels castells. Un bon final de temporada pels de la camisa carbassa.

A la ronda de pilars, els sagals han descarregat dos pilars de cinc, els Moixiganguers un altre pilar de 5 i els Xerrics un pilar de 4.

La jornada ha continuat amb la celebració de la torre, un dinar dels castellers i la castanyada.

El proper dissabte els osonencs tancaran temporada a Badalona, a la Diada dels castellers de Badalona. Després vindrà un dels actes socials de la colla més esperats , el Sopar de Gala el proper 21 de novembre per celebrar els resultats de la temporada.

Arxivat a