Els sindicats reclamen un nou model industrial per a la comarca d'Osona

Redacció osona.com
07 de novembre del 2009
Manifestació sindical contra l'atur a Vic
Manifestació sindical contra l'atur a Vic | Adrià Costa




Unes 150 persones han participat aquest dissabte al matí a Vic en la manifestació convocada per CCOO i UGT contra l'atur i en reivindicació de mesures de reindustrialització de la comarca. La pèrdua de 6.000 llocs de treball en els darrers 12 mesos, amb 12.000 aturats a tot Osona, i el que és pitjor, sense perspectives de millora,  han portat a UGT i CCOO d’Osona a sortir al carrer. Actualment, l’índex d’atur supera ja el 19% de la població activa de la comarca.

José María Alvarez i Joan Carles Gallego, màxims dirigents d'UGT i de CCOO de Catalunya, respectivament, han assistit a la jornada. La protesta ha tingut també la seva vessant lúdica amb activitats al parc de Jaume Portell.

Els sindicats denuncien que els recursos destinats a la comarca pel Departament de Treball a les polítiques actives d'ocupació s'han reduït en un terç respecte al 2008 quan el nombre d'aturats ha augmentat en “pràcticament el doble”. Els treballadors demanen més implicació a les administracions i reclamen polítiques més efectives contra l’atur, sobretot en els àmbits de formació i innovació tecnològica, i que busqui altres models industrials que es puguin integrar a la comarca, com ara les energies renovables. A més, demanen que les empreses tinguin responsabilitat social i es desvinculin de l'especulació.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha dit que els empresaris “han de ser responsables” i no embutxacar-se els beneficis, sinó reinvertir-los per assegurar la viabilitat futura dels seus negocis.

Josep Maria Àlvarez , secretari general d’UGT a Catalunya, ha assegurat que “és el moment de dir prou i demanar més implicació pública per sortir d’aquesta situació, i no esperar perquè la gent d’Osona no pot esperar més a què les administracions prenguin consciència que la situació de l’atur és totalment inacceptable”, segons manifestacions recollides per elter.net. I ha afegit que calen polítiques de dinamització econòmica i que la competitivitat del país passa per tenir una “base més tecnològica i formativa”.

-Veure galeria de fotos (Adrià Costa)
- Més informació de la protesta

Arxivat a