López Tena clama per la participació en la consulta del 13-D a Osona

L'objectiu és superar el 41% de participació d’Arenys de Munt.

Redacció osona.com
06 de novembre del 2009
576_1257468591lopez_tena_02
576_1257468591lopez_tena_02


López Tena ho va deixar ben clar aquest dijous a la llibreria La Tralla de Vic: “El més rellevant és veure la gent que va a una votació per la independència, no el que pensi el govern espanyol”.

El jurista valencià va aprofitar la xerrada sobre el dret a decidir per fer una crida a la participació a la consulta sobre la independència de Catalunya. D’altra banda, el coordinador de la plataforma va voler recordar les dificultats amb les que han tingut que lluitar per tirar endavant aquest referèndum. La manca de temps i la falta  de recursos materials i humans han estat els principals impediments.
Però una de les altres dificultats és la que planteja el reconeixement del dret a vot a totes aquelles persones empadronades als municipis d’Osona, fugint així de la discriminació cap els estrangers. “Això ho complica tot, també parlem dels irregulars (tot aquells empadronats)”, va explicar el jurista.

Tot i això López Tena va voler donar gran valor al voluntariat “reclutat” a la comarca durant les últimes setmanes. Això, lligat a les aportacions de les empreses a canvi de desgravacions d’impostos “ha aconseguit augmentar el grau d’optimisme cap el proper 13 de desembre”. 

Els objectius inicials se centren, segons López Tena, en superar el 41% de participació d’Arenys de Munt. Els organitzadors considerarien un  gran èxit una xifra per sobre del 50% de participació.

Arxivat a