L'alcalde de Torelló ofereix terrenys per ubicar-hi un segon hospital comarcal

Miquel Franch reserva per al futur projecte 18.000 metres quadrats del sector Mas Les Vinyes II i III.

Quico Sallés
29 d'octubre del 2009
Terrenys zona poligon Industrial Les Vinyes II de Torelló
Terrenys zona poligon Industrial Les Vinyes II de Torelló | Adrià Costa



La veterania és un grau. Miquel Franch, l’hiperactiu alcalde de Torelló, ho sap i ho utilitza. Quan han començat a escoltar-se rumors de la possibilitat d’un futur segon hospital a la comarca, Franch ha disparat primer. I ja ha posat sobre la taula terrenys i facilitats perquè es construeixi a Torelló.
 
L’alcalde de la capital del Ges ja tindria uns terrenys de 18.000 metres quadrats separats com equipaments entre els sectors de Les Vinyes II i Les Vinyes III  del municipi, que es troben en procés d’urbanització. Uns terrenys que ja hauria ofert al Consorci Hospitalari d’Osona per poder aixecar un futur hospital comarcal que espongi l’Hospital General de Vic.

Segons ha pogut saber Osona.com, la parcel•la sortiria de sumar la zona d’equipaments dels dos sectors – Mas Les Vinyes II i III – (fotos). A més, Franch afegeix el valor de la proximitat d’Olot – amb la recent obertura del túnel de Bracons – i l’exercici d’una clara capitalitat al nord d’Osona.

Segons els números que es contemplen, la construcció d’un hospital en aquesta zona tindria un cost de 100 milions d’euros. Cost absolutament assumible, al igual que la viabilitat d’un equipament hospitalari donat que es contempla que la població osonenca arribi aviat als 170.000 habitants.

Franch ja hauria ofert els terrenys, sense concretar però, en una reunió amb alcaldes i directius del Consorci Hospitalari de Vic el passat 21 d’octubre al Consell Comarcal d’Osona. El president del Consorci Hospitalari de Vic, Antoni Mirabell, va parar l’orella però va evitar entrar al detall de l’oferiment.  

Arxivat a