Josep Anglada denuncia que dos joves l'apallissen

El president de PxC i regidor a l'Ajuntament de Vic va haver de ser atès per diverses ferides a la cara. Ara, creuament de denúncies: els joves, contra Anglada.

Redacció osona.com
16 d'octubre del 2009
Josep Anglada, agressió
Josep Anglada, agressió | PxC


L'incident s'hauria produit quan Anglada va coincidir amb dos nois i una noia -tots ells menors d'edat- que estaven en un banc de la plaça de Dom Miquel de Clariana. Del creuament de mirades hostils, s'hauria passat a les paraules i un dels nois hauria dit  "porc feixista" al regidor de la PxC, desencadenant-se així una violenta baralla en la qual només hauria participat un dels dos nois. Al cap d'uns dos o tres minuts, els joves haurien marxat de la zona.

Segons sembla, aquest matí, els pares d'un dels nois -l'únic que hauria creuat cops amb Anglada- ha presentat una denúncia a la Guàrdia Urbana, ja que considera que l'agressor va ser el líder de la Plataforma per Catalunya, perquè hauria donat un cop amb el front contra la cara del jove, causant-li uns hematomes avui ben visibles.

Fonts jurídiques consultades per Osona.com consideren que si es confirma el creuament de diverses denúncies, el cas pot acabar en un judici de faltes o potser ni tan sols en això.

No s'ha confirmat fins aquest moment si els joves implicats en els fets formen part d'alguna organització política.

Actualització: divendres, 16:34 h
.

Dos joves van apallissar aquest dijous al vespre al president de PxC i regidor de l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, segons ha manifestat el propi implicat a Osona.com. Els fets van passar al voltant de les 8 del vespre a la plaça de Dom Miquel de Clariana, del nucli antic de Vic. Segons sembla, els joves haurien increpat Anglada, i d'aquí s'hauria passat a una batussa física d'un dos o tres minuts de durada.

Testimonis presencials sí que han confirmat que havien vist a la mateixa plaça el cap de la PxC, acompanyat de la regidora del seu grup, Marta Riera, i d'uns altres membres del partit -possiblement de Tona i de Manlleu- que probablement també havien estat presents en el moment de la baralla. Anglada anava cap a la casa Bojons, per mantenir una reunió en el despatx municipal del partit PxC.

Anglada va patir diverses ferides a la cara i va haver de ser atès a l’Hospital General de Vic. El president de PxC va presentar la corresponent denúncia a la Guàrdia Urbana. Prèviament, Anglada va trucar a la redacció d'El 9 Nou que va tenir temps de cobrir la informació per publicar-la en la seva edició d'avui divendres.

Josep Anglada ha afirmat a Osona.com que "coneixia un dels agressors de vista com independentista". "Em van insultar i, tot seguit, em van colpejar dient-me alguna cosa com que 'la CUP no perdona'", ha detallat.. Anglada ha assenyalat, tanmateix, "que era tot molt fosc i va passar molt ràpid".

Es desconeixen les causes de l’agressió i les identitats dels agressors.

--------------------------

NOTA DE PREMSA
VIC, 15/10/2209

EL PRESIDENT DE PxC I REGIDOR A L'AJUNTAMENT DE VIC HA ESTAT AGREDIT PRE DOS ENERGÚMENS RADICALS D'ESQUERRES

El president de PxC, Josep Anglada, acudeix a l’Hospital General de Vic després per ser atès de les agressions sofertes per part de dos energúmens violents i incontrolats.

Vic.- Aquest passat dijous dia 15 d’octubre el president de Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor de l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada i Rius, va ser insultat i agredit per un parell d’energúmens radicals d’esquerres.

1.- Davant la gravetat d’aquest fet volem recordar que no és la primera vegada que passen coses d’aquest estil.

2.- PxC lamenta que en un estat de dret com el que vivim hi hagi gent radical que intenti boicotejar de manera indigna, il•legal i incivilitzada l’activitat política de forces contràries a les seves idees. La llibertat d’expressió, i el respecte per les idees dels altres, és la base de la democràcia.

3.- PxC vol manifestar que fets com els que han passat no alteraran en absolut tots els nostres projectes.

4.- Des de PxC volem agrair públicament les manifestacions de suport i solidaritat (i de rebuig als fets) rebudes des del primer moment per part de ciutadans en general, mitjans de comunicació, els principals partits polítics i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa.

PxC-Vic
15 d’octubre de 2009

Arxivat a