El ple de Tavèrnoles aprova la consulta popular i l'Avanç del POUM

Unanimitat sobiranista. Una abstenció per al POUM.

Quico Sallés
06 d'octubre del 2009
576_1254812012pletavernoles
576_1254812012pletavernoles | quico



Diuen que tota la política és local. Veient un ple de Tavèrnoles, afegiríem que “Tant de bo!”. Vint minuts de fair-play i  xill-out.

Aquest dilluns, el plenari de Tavèrnoles va aprovar amb sonora unanimitat d’ERC i CiU el punt més polític dels nou de l’ordre del dia, el suport a la consulta sobiranista. Alhora, només una abstenció, la del portaveu de CiU, Carles Banús, va trencar la unitat per l’aprovació de l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El motiu, una proposta de planejament que desplaça el nucli vell. “Temps hi haurà de parlar-ne” va dir Banús, amb cert to zen.

La consulta sobiranista, per unanimitat

Els quatre regidors d’ERC i els tres de CiU van votar a favor de la moció a favor de les consultes sobiranistes. Tavèrnoles s’afegeix així al degotall de municipis osonencs que  han fet confiança aquestes consultes.

Aprovat l’Avanç de POUM

Només una abstenció, la del portaveu de CiU, Carles Banús, va trencar la unanimitat de l’aprovació de l’Avanç de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Això és, l’avantprojecte del marc general de creixement del poble. Banús va justificar la seva abstenció perquè al seu entendre “generarà una descentralització del nucli vell, deixant-lo arraconat a l'extrem sud-est de la zona urbana, això és, l'espai que uneix el nucli vell amb la zona de les Piscines”.

Ara bé, el també regidor de noves tecnologies, va afegir que “temps hi haurà de parlar-ne perquè l’avanç és una mena de declaració d’intencions” (podeu llegir l’expliació de l’abstenció més detallada des del Blog de Carles Banús). Ara el dibuix s’exposarà a informació pública i es comunicarà als ajuntaments limítrofs.

Diners i paraules

La resta del ple va servir per aprovar cedir la contractació elèctrica al Consell Comarcal d'Osona, una fórmula defensada per l’alcalde Joan Roura perquè economitza el servei, per ratificar el pagament de factures de l’ajuntament, l’assegurança del vehicle municipal (440,15 euros) i el pla director d’abastament d’aigua ( 13.920 euros). 

En torn de preguntes del públic, els residents a Els Floquers que preguntaven sobre si s’arranjaria el camí d’accés. “Ja està programat” va respondre l’alcalde.

Vint minuts i llestos.