Tavèrnoles estudia amb bons ulls acollir la zona verda del polígon industrial

Vic, Folgueroles i l'Incasòl intenten convèncer Tavèrnoles perquè s'incorpori al projecte supramunicipal.

Redacció osona.com
29 de setembre del 2009
576_1254226190tavernoles_alcalde_i_regidors2
576_1254226190tavernoles_alcalde_i_regidors2 | acn

D’entrada no, però mirem-nos-ho amb bons ulls. Així han quedat el consistori municipal de Tavèrnoles amb els representants del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) i dels Ajuntaments de Vic i Folgueroles, després de reunir-se aquest dilluns al vespre per explicar el projecte de creació d'un polígon industrial supramunicipal. La petició remesa a Tavèrnoles és zones verdes i d’equipaments del polígon en uns terrenys que són propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), a canvi d’una participació en el projecte.

L’alcalde Joan Roura (ERC), afirmava aquest matí a Osona.com que, “de moment cal pensar, fer números i acabar de decidir”. Carles Banús (CiU), “no veu la malament la proposta”. La sort és que l’Incasòl, segons les parts implicades, “no sap que fer-ne dels terrenys”.

A més Tavèrnoles, parcel•les més grans

Segons els promotors del projecte, si  Tavèrnoles se suma al projecte del polígon i assumeix les zones verdes i de serveis permetria als promotors disposar de més metres quadrats per a grans parcel•les d'aquest futur polígon, situat a tocar de l'Eix Transversal (C-25).

L’ham per Tavèrnoles és que en principi els respectarien mantenir la zona verda i equipaments públics o privats. En tot cas, dependria del que es decidís al Pla Urbanístic que està en fase d’elaboració. Ara bé, l’equip de govern no vol picar tant ràpid, per això la reunió d’ahir al vespre. Una reunió explicativa amb Joaquim Garcia, responsable del DPTOP a les Comarques Centrals, l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, i el seu equip tècnic, i el regidor d’Urbanisme de Vic, Xevi Solà.

En paraules de l’alcalde, la metàfora és clara, “si Tavèrnoles diu si, el pastís es repartirà d’una manera, i si diu no, hauran de repartir-lo de manera ben diferent”. Però en principi, Joan Roura, “la proposta semblaria una bona idea ja que no implica cap edificació que no decideixi l’Ajuntament en el seu pla urbanístic”. En qualsevol cas, la pilota l’han de jugar ells, i l'avantprojecte, de moment, mantè la condició de zona rural dels terrenys.

Les dues opcions

Inicialment, l'Ajuntament de Tavèrnoles contempla dues opcions. Primera,  acceptar la zona verda i d'equipaments en una parcel•la que actualment és propietat d'Incasòl o mantenir la classificació de terrenys agrícoles que es contempla en el planejament del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que està en fase de tramitació.

En el cas d'acceptar la primera proposta alguns regidors municipals només hi acceptarien la zona verda. L'opció de poder-hi encabir com a serveis una escola vinculada a l'Opus Dei tindria el recel d'un sector d'aquest petit municipi osonenc. Els promotors d'aquest centre escolar s'han interessat per poder adquirir els terrenys.

Roura, qui perd els orígens perd la identitat

L'alcalde de Tavèrnoles ha admès que inicialment el seu municipi sempre ha estat contrari a la política de que "cada ajuntament ha de tenir el seu propi polígon industrial". De fet, recorda Roura, ara fa deu anys quan ERC va accedir a l'equip de govern va ser per aturar el projecte de "macropolígon" que es volia fer amb termes de Roda, Masies de Roda i Tavèrnoles. Roura però recorda que en aquest cas les circumstàncies són diferents perquè al seu terme municipal no hi hauria cap nau industrial i que aquestes estarien a tocar de l'Eix Tranversal (a la zona més propera a Vic).

Arxivat a