Pere Prat, absolt d'una acusació de prevaricació

El jutge considera que l'alcalde de Manlleu va actuar correctament. L’acusació demanava 8 anys d’inhabilitació al càrrec.

Redacció osona.com
17 de setembre del 2009



El jutjat penal de Manresa ha absolt aquest dilluns l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, d’un presumpte delicte de prevaricació. L’acusació particular demanava una pena d’inhabilitació del càrrec per un període de vuit anys. La sentència considera que no hi va haver “ni prevaricació en el seu actuar, ni cap actuació irregular en el procediment municipal que la querellant discutia”, segons explica Jordi Bosch, l’alcalde accidental del municipi.

Els procés judicial es va iniciar el 16 de maig de l’any passat. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Vic va admetre a tràmit una querella contra Pere Prat per un presumpte delicte de prevaricació, i va ordenar l'obertura de diligències per un judici oral.

Els fets arrenquen d'una querella presentada per Maria Assumpció Vall, que va ser objecte d'embargament d'una forma arbitrària, sense complir les normes de procediment, segons l'acusació. S'entenia que l'Ajuntament, tot i tenint coneixement que la mare de Vall havia mort i que per aquest motiu no podia portar a terme unes determinades obres a les quals estava obligada, no va retirar la multa inicial imposada a la querellada. A més, l'Ajuntament, sense tenir cap constància que Vall fos la seva hereva, li va imposar una multa pel doble de la primera. Vall, acte seguit, va patir l'embargament del seu sou com a professora.

El jutjat de Manresa, de manera molt ràpida, considera que no han existit irregularitats i ha absolt Prat, d’una manera molt ràpida. Pere Prat va declarar davant del jutge el passat dijous, ara fa només set dies. La sentència encara admet recurs per part de l’acusació.

Des de l’Ajuntament de Manlleu, la resolució s’ha rebut amb molta satisfacció. No es descarta prendre mesures, de qualsevol tipus, per restituir la imatge de l’alcalde, que ha quedat molt malmesa després del judici. “El cas s’hauria d’haver quedat en un contenciós administratiu. És desproporcionat que uns fets com aquests arribin al jutjat penal”, ha explicat David Bosch a osona.com.

--------
Comunicat intern que s’ha enviat a tots els treballadors de l'Ajuntament de Manlleu

Benvolguts/des,

Com molts de vosaltres ja coneixereu, l’edició del 9Nou del dilluns passat publicava la notícia de la declaració del sr. Pere Prat al jutjat penal de Manresa acusat d’un presumpte delicte de prevaricació. Amb una agilitat i contundència que honoren a la justícia, el dilluns dia 14 de setembre es va dictar sentència on s’absol de tots els càrrecs a l’alcalde de Manlleu, al mateix temps que es declara que no hi va haver, ni prevaricació en el seu actuar, ni cap actuació irregular en el procediment municipal que la querellant discutia. Amb les cauteles imprescindibles a l’hora de valorar una sentència que encara admet recurs, creiem que és hora de d’alegrar-nos que hagi prosperat la tesi que sempre ha mantingut l’Ajuntament i el seu Alcalde davant d’una acusació del tot injustificada. També és el moment de començar a plantejar les accions per restaurar la imatge que aquesta acusació hagi pogut causar en l’opinió pública.

Ben cordialment,

David Bosch i Petit
Alcalde accidental

Arxivat a