13 de desembre, data per als referèndums a la comarca d'Osona

Redacció osona.com
17 de setembre del 2009



Més de 40 persones de diferents col•lectius preparen l’estratègia per convertir Osona en l’Arenys de Munt de diumenge passat | -Aquest dimarts ha tingut lloc la primer reunió a Vic | -Llistat d'entitats i partits polítics que han fet públic el seu suport als referèndums d'autodeterminació | -Recull de fotos i tota la informació del referèndum d'Arenys de Munt, des de Nació Digital | -Enquesta: vols un referèndum al teu municipi?

La plataforma Osona Decideix proposa el 13 de desembre com a data per celebrar consultes populars a tot Catalunya
ACN // 16.09.2009  17:59 h
 
  
Vic (ACN).- Entitats de 20 municipis diferents de la comarca d'Osona agrupats sota la plataforma Osona Decideix proposen el 13 de desembre en lloc del 6 de desembre com a data per celebrar consultes populars a tots els municipis de Catalunya que tinguin la intenció de fer-ho. La plataforma considera que és un inconvenient que el 6 de desembre coincideixi amb un pont llarg . Segons Osona Decideix, fer-ho en una mateixa data és imprescindible per tal de donar la “màxima força social i mediàtica” a totes les consultes. En la mateixa reunió, nombroses entitats comarcals s'han interessat per organitzar la consulta i, per tant, preveuen que es pugui celebrar a més del 60% de la comarca, uns 30 municipis.

La plataforma també ha establert una coordinació permanent entre totes les entitats, així com la forma de participació dels partits polítics que van assistir a la reunió (ERC, CUP i CiU), ja sigui en forma de moció de suport a la consulta a cada municipi o en forma de suport personal d'alcaldes i regidors.

-------------
Entitats i partits comencen a bellugar la possibilitat d'engegar referèndums a Osona
Osona.com // 15.09.2009 09:00 h

Mobilització general de tropes i eufòria continguda. Aquest dimarts al vespre, més de 40 persones es van reunir a la taverna La Terra de Vic per definir l’estratègia i les tàctiques per convertir Osona en la primera comarca on tots els municipis votin una consulta sobre la independència. L’efecte dominó d’Arenys de Munt ampliat a una comarca.

A la reunió, convocada per l’associació EspaiCat,  hi van assistir representants de partits polítics com la CUP, ERC i Reagrupament, d’associacions culturals com ara Òmnium Cultural, així com persones a nivell particular. La reunió era una primera presa de contacte per dibuixar el full de ruta de com organitzar consultes a tots els municipis osonencs el mateix dia.

La dinàmica acordada fou coordinar una trobada amb la comissió organitzadora i avaluadora del referèndum d’Arenys per esbrinar tots els detalls de l’organització i fer una crida general a les entitats osonenques  a que s’afegeixin a la iniciativa. En boca d’un dels portaveus d’ahir al vespre, l’estratègia està definida, ara caldrà la tàctica per cada municipi.

---------
Nota de Premsa

Es crea la plataforma Osona Decideix per convocar el 13 de desembre consultes per la independencia als municipis de la comarca d’Osona

- Proposem aquesta data per a totes les consultes de Catalunya

Ahir dimarts 15 de setembre, es van reunir a Vic entitats (Òmnium, EspaiCat, la Desperta…) de 20 municipis de la comarca d’Osona per tal de convocar consultes per la independència a tots els municipis de la comarca.

Encara hi ha més entitats d’altres municipis que s’han interessat per organitzar la consulta i, per tant, la llista de municipis que celebraran la consulta per la independència s’ampliarà. Preveiem que es pugui celebrar la consulta a més del 60% de la comarca, uns 30 municipis.

A la reunio es va decidir establir una coordinació permanent entre totes les entitats i, també la forma de participació dels partits polítics que van assistir a la reunió (Esquerra, CUP i, tot i ser convidats, no hi van poder assistir per problemes d’agenda representants de CiU), ja sigui en forma de moció de suport a la consulta a cada municipi o en forma de suport personal d’alcaldes i regidors, ja que el suport institucional està prohibit per la justícia espanyola.

També es va decidir una sola data per celebrar la consulta als municipis de la comarca i la conveniència d’estendre la data a tots els municipis de Catalunya que tinguin intenció de celebrar una consulta per la independència. Fer-ho en una mateixa data és imprescindible per tal de donar la màxima força social i mediàtica a totes les consultes.

Tot i que es va valorar la data del 6 de desembre, el fet que coincidís amb un pont llarg, va fer decantar les entitats reunides pel 13 de desembre de 2009. d’aquesta manera es concentraran totes les consultes en un sol dia donant veu a tots els pobles i a tots els habitants d’aquells municipis on sigui possible dur a terme una consulta.

Osona Decideix
info@espaicat.cat

Arxivat a