Fotos: el Torneig Caixa Manlleu engega la seva edició més multitudinària

La competició de bàsquet ha començat aquest divendres amb un rècord de participació (226 equips inscrits). Barça i Manresa, de l’ACB, disputaran un partit de pretemporada.

Redacció osona.com
28 d'agost del 2009
25a edició del Torneig de bàsquet Caixa Manlleu de Sant Julià de Vilatorta
25a edició del Torneig de bàsquet Caixa Manlleu de Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa

Aquest any, i coincidint amb el seu 25è aniversari, el Torneig de bàsquet Caixa Manlleu ha establert un nou rècord de participació. Si en l’edició passada ja es va assolir una inscripció mai aconseguida, amb 201 equips, enguany el nombre ha pujat fins a 226 equips.

El torneig, que té lloc a Sant Julià de Vilatorta i altres 10 poblacions de la comarca d’Osona, s'ha començat a disputar aquest divendres al matí i finalitzarà diumenge, 30 d'agost. Durant aquests tres dies se celebraran més de 500 partits de bàsquet, en 23 pistes simultànies. Els partits estan dirigits per 150 àrbitres i anotadors de taula, designats per la Federació Catalana de Bàsquet.

Aquest és un torneig de pretemporada, obert a tots els equips de bàsquet. Hi participen equips masculins i femenins, de totes les edats (des de pre-minibàsquet fins sènior), i de tots els nivells esportius (fins lliga EBA i Copa Catalunya masculina / femenina). Compta amb equips de totes les demarcacions catalanes i també de la resta de l'Estat i de fora d'ell, com Euskadi, Valencia, Andalusia, Aragó, Lituània, Alemanya, Anglaterra, França, Serbia...

En categoria masculina destaca la participació dels dos equips sènior del CB Vic (equip A, de Lliga EBA, i equip B, de primera catalana) i del sènior A del CB Manlleu (segona catalana) i, dels equips de fora d’Osona, el CB Navàs, CB Arenys i Gam-CB Vilaseca (tots els d’EBA). També està confirmat el partit ACB Regal FC Barcelona-Bàsquet Manresa, el diumenge 30 d'agost a dos quarts de 7 de la tarda. Serà el primer partit de la pretemporada dels dos equips.

En categoria femenina la participació del sènior A del CB Torelló (primera catalana) i, de fora de la comarca, Grup Barna i CN Terrassa (Copa Catalunya). 

A més dels 500 partits i del partit entre el Barça i el Manresa, aquesta festa d’estiu del bàsquet inclou activitats paral•leles molt interessants: 

- Clínic per a Entrenadors, a càrrec de Xavi Pascual, primer entrenador del FC Barcelona, el dissabte 29/8, 12h. Pavelló de St Julià.

2) Trofeu Albert Tobal de categoria Cadet masculí preferent, amb la participació de CB Joventut Badalona, CB i Unió Manresana i Selecció d’Osona. Diumenge 30/8, 11h. Pavelló de Sant Julià.

4) Partit d’Exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet en Cadira de Rodes. Diumenge 30/8, 12:45h. Pavelló de Sant Julià.

5) “All Stars” del 25é Torneig (Concurs d’esmatxades i concurs de triples). Dissabte 29/8, 22:15h. Pavelló de Sant Julià.

6) Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona. Dissabte 29/8, 23:30h. Pavelló de Sant Julià.

 ...i també una pila d’activitats lúdiques, d’accés lliure i gratuït per a tothom: xocolatada popular, karaoke, pujada en globus, aeròbic, inflables, rocòdrom, activitats pels més petits, etc...

-Més informació, relació d'inscrits i horaris, des del web de Caixa Manlleu