El setmanari Torelló commemora els 75 anys

La capçalera organitza una xerrada amb el periodista Carles Capdevila. Els actes se celebren en el marc de la festa major del municipi.

Redacció osona.com
25 de juliol del 2009

Amb motiu del 75 aniversari de la capçalera, el setmanari Torelló organitza la xerrada “La premsa local: reptes de futur”. El periodista Carles Capdevila serà el ponent de la conferència, que es farà dilluns 27 de juliol a les 8 del vespre al pati de la biblioteca Dos Rius. Després de l’acte, s’ha organitzat un sopar per a totes les persones que han col•laborat amb la capçalera al llarg d’aquests tres quarts de segle.

A més, dijous, al vespre, el Torelló s’ha encarregat de fer el pregó de festa major, una retrospectiva històrica dels 75 anys amb la col•laboració d’antics directors de la publicació. El pregó es va fer al parc Vicenç Pujol, a 2/4 de 9 del vespre.

El primer exemplar del Torelló es va publicar el 3 d’agost de 1934 íntegrament en català. Amb el cop d’estat i la Guerra Civil, la redacció va aturar l’activitat i la capçalera no va tornar a aparèixer fins el 12 de juny de 1954, en castellà, però amb algunes excepcions de col•laboradors que escrivien en català. Des de llavors, la publicació s’ha mantingut ininterrompudament. A partir de 1976, en el marc de l’important gir que va fer el Torelló amb l’entrada d’un nou equip, el periòdic es va tornar a elaborar íntegrament en català.

La història, el funcionament i l’estructura del Torelló es detallaran al reportatge que el setmanari publicarà dijous 30 en una edició especial.

Arxivat a