Nits de Cinema Oriental: Tailàndia cedeix el testimoni a Xina i Índia

Redacció osona.com
16 de juliol del 2009

Aquest dimecres s’ha celebrat la Nit de Tailàndia a les Nits de Cinema Oriental.

A la tarda, al Museu de l’Art de la Pell, Domingo López, director de la revista CineAsia, va descobrir els secrets del cine asiàtic més radical, surrealista i absurd. Des de supermans filipins fins a impossibles films eròtics de Hong Kong, passant per els remakes indis més delirants.

A partir de les 9 del vespre es va servir el sopar tailandès a la Bassa dels Hermanos i a 2/4 de 10, la gent de l’Indret de Vic van oferir una demostració de l’art del Tai-txi Txuan tradicional.

Després d’aquesta exhibició en quatre temps i molt relaxada va arribar l’acció més pura i dura amb ONG BAK 2, una de les preestrenes exclusives de les Nits d’aquest any. El nou Bruce Lee, Tony jaa, ens sorprèn amb un catàleg infinit de coreografies en aquesta cinta farcida d’acció.

I aquest dijous, 16 de juliol: la nit del musical xinès. Serà al Centre Cívic Remei-Estadi a partir de les 10 de la nit.

Vic s’escriu amb B de Bollywood

Per tercer any consecutiu, i després de l’èxit de l’any passat amb una participació que va superar en escreix el miler de persones, la festa de l’Índia i de Bollywood tindrà lloc a la Plaça d’Osona i comptarà amb la col•laboració de l'Associació Social i Cultural de l'Índia de Vic, així com de l’Associació de Veïns del Barri i el suport del Pla de Barris-Vic Sud. La cita, aquest divendres 17 de juliol.
 
Tothom qui vulgui es pot inscriure al taller de dansa Bollywood, al Centre Cívic de la Plaça d’Osona o a la Biblioteca Joan Triadú. La coreògrafa i ballarina Sara Barrera impartirà una classe ràpida a les 6 de la tarda a la mateixa Plaça Osona.
 
El sopar se servirà a partir de les 9 de la nit gentilesa de l’àmplia comunitat índia que viu a la comarca d’Osona i que ens delectarà amb els sabors més exquisits del seu país.
 
El grup de ball Saridevi and the Bollywood Diamonds estrenarà per tercer any consecutiu espectacle a Vic en motiu de les Nits. Enguany, i sota el títol “Bollyvic”, s’atreveixen a homenatjar el clàssic cinematogràfic “Ciudadano Kane” en aquesta història de poder, passió, bolígrafs i molta, molta música.
 
I de la màgia del Bollywood en directe es passarà a la de la gran pantalla. El film que es projectarà aquest any és “Billu Barber”, de Priyadarshanr. Una història d'amistat, amor i música que aglutina tots els tòpics d'una gran pel•lícula bollywood.

Galeries de fotos de les Nits Orientals 2009

- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam

Arxivat a