Carme Capdevila inaugura la nova seu de l’Associació de Sant Tomàs

El nou edifici té una superficie de més de 3.150 metres quadrats

Redacció
13 de juliol del 2009
Inauguració de la nova seu de Sant Tomàs
Inauguració de la nova seu de Sant Tomàs | Adrià Costa


La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdila, va inaugurar aquest dissabte la nova seu central de l’Associació Sant Tomàs-PARMO. Les instal•lacions de 3.150 metres quadrats, situades al Sot dels Pradals, es van estrenar el mes de febrer i han permès situar-hi diversos serveis que l’associació tenia repartits per la ciutat de Vic: el club CAR, el servei de formació i inserció laboral Eina, les oficines del servei d’habitatge Clarella i el servei de respir per a les famílies. Així mateix s’hi ha ubicat la nova Fundació Tutelar L’Esguard, constituïda el mes de març.

Aquest canvi d’emplaçament ha estat gràcies a les obres d’ampliació de la nau que ja ocupaven les seccions de Jardineria i Neteja de Tac-Osona, i que ara també gaudeixen de més espai.

El nou espai compta amb tressales de formació, una de les quals informatitzada i amb una capacitat per a 15 persones, un menjador per a 40 persones, una sala polivalent, set sales de reunions i una sala de juntes. L’aula d’informàtica permetrà tant a professionals com a usuaris accedir fàcilment a formació en noves tecnologies i la sala de juntes serà utilitzada també com a biblioteca.

A Sot de Pradals hi treballen actualment 126 persones, 72 de les quals amb algun tipus de discapacitat, es dóna servei directament a unes 190 persones i indirectament a tots els usuaris de l’entitat, gairebé 1.100 l’any 2008. El pressupost de les obres d’ampliació ha estat finançat amb les aportacions del Departament d’Acció Social i Ciutadania, de l’Obra Social de Caja Madrid i mitjançant endeutament bancari i recursos propis de l’Associació.

El mateix dissabte Capdevila va visitar les obres de remodelació del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) d’Osona. Aquest centre acull dotze nenes i nens d’entre 9 i 17 anys. Van acompanyar la consellera la secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal.
 
El centre estava anteriorment a la Casa Moreta de Vic, fins que l’any 1991 va ser traslladat a l’actual edifici de dues plantes, del carrer Escorial, que ara s’ha remodelat. El pas del temps i l’ús del centre feien necessària aquesta reforma. La inversió de 327.320 euros ha servit per redistribuir la planta baixa, rehabilitar la cuina, canviar tota la instal•lació elèctrica, substituir la fusteria interior, instal•lar aire condicionat i instal•lar mesures contra incendis, entre d’altres. Les obres es duen a terme sense que el centre aturi la seva activitat normal.
 
En els Centres Residencials d’Acció Educativa hi viuen els infants que per diversos motius no poden viure amb la seva família.

------------------------------------

Nota de premsa de l'Ajuntament de Vic
L’alcalde de Vic mostra el ple suport de l’Ajuntament a l’Associació Sant Tomàs

Ho va afirmar durant la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions del Sot dels Pradals, dissabte passat

Dissabte passat es va inaugurar l’ampliació de les instal·lacions que l’Associació Sant Tomàs té al polígon del Sot dels Pradals de Vic, un equipament molt competitiu on s’hi ubica Tac-Osona, una empresa que dóna feina a més de 200 treballadors amb discapacitat intel·lectual. Durant la inauguració, l’alcalde de Vic Josep M. Vila d’Abadal va posar de relleu el ple suport que l’Ajuntament de Vic sempre ha donat aquesta institució i va anunciar que properament cedirà l’ús del terreny on està situada la nau a Sant Tomàs.

L’alcalde també va recordar que es crearà una empresa mixta entre l’Ajuntament de Vic i Tac-Osona per tal de poder realitzar el manteniment de parcs i jardins i la recollida de vidre, cartró i andròmines a la ciutat amb l’objectiu de donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual.

Molts usuaris i familiars de Sant Tomàs van participar en la festa d’inauguració que va comptar amb la presència de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila i el president de Sant Tomàs, Àngel Andreu, entre altres autoritats.
 
El mes de febrer d’enguany es van traslladar a aquesta nau els serveis centrals de l’Associació i 4 serveis que es trobaven en diferents ubicacions de la ciutat: el club CAR, el servei de formació i inserció laboral
Eina, les oficines del servei d’habitatge Clarella i el servei de respir per a les famílies. A més, la Fundació Tutelar L’Esguard, constituïda el mes de març d’aquest any, també té la seva seu en aquestes instal·lacions.

Aquest canvi d’emplaçament ha estat gràcies a les obres d’ampliació de la nau que ja ocupaven les
seccions de Jardineria i Neteja de Tac-Osona, i que ara també gaudeixen de més espai.
Arxivat a