El CEIP Xandri de Sant Pere acomiada el curs escolar

Ho fa amb una festa i un sopar al que hi assisteixen més de 250 persones.

Redacció osona.com
22 de juny del 2009
Final de curs a l'escola Josep Maria Xandri de St Pere de Torelló
Final de curs a l'escola Josep Maria Xandri de St Pere de Torelló | Griselda Castells


El divendres, dia 19 de juny a les 8 del vespre, es va celebrar al pavelló municipal de Sant Pere de Torelló la festa de fi de curs del CEIP Xandri. L'acte va consistir en una representació lluminosa, viva, i musical per part de cada un dels cicles de l'escola. Els alumnes havien preparat per cicles la seva actuació amb l'ajuda dels mestres.

Enguany i aprofitant la celebració dels 75 anys de l'escola, la temàtica treballada va ser l'escola i la seva evolució al llarg de les diferents etapes de la història. Així, cada cicle va fer-se càrrec d'una d''elles i mitjançant la música, els colors, el joc i la dansa van aconseguir que en conjunt s'acabés veient una representació clara i amena de la història educativa del centre.

Els alumnes de cicle inicial van representar la república, els de pàrvuls la dictadura, els de cicle mitjà la transició i els de cicle superior la democràcia. En acabar, els alumnes de 6è que a partir del proper curs hauran de desplaçar-se fora del municipi per seguir estudiant van fer una representació específica de la situació actual dins la democràcia i van aprofitar per incloure la cançó de comiat que ells mateixos amb la professora de música van composar. L'acte va ser realment satisfactori i cal valorar l'esforç dels alumnes així com el dels professors del centre.

En acabar hi va haver un sopar organitzat per l’AMPA de l'escola, al qual hi van participar més de 250 persones, entre pares, mares, alumnes i mestres. Per amenitzar la festa es va començar amb un karaoke i després amb música per ballar.