Un centenar de persones protesten a Manlleu contra la línia d’ESO de la Salle

Els manifestants consideren que el Departament d’Eduació hauria d’haver atorgat la nova línia a l’IES Antoni Pous, de titularitat pública. La concentració estava organitzada per l’AMPA d’aquest darrer centre.

Marc Riera / ACN
17 de juny del 2009
 Protesta a Manlleu per la decisió del Departament d'Educació d'ampliar l'ensenyament de secundaria a l'escola privada-concertada en detriment de l'escola publica per l'educació pública a Manlleu
Protesta a Manlleu per la decisió del Departament d'Educació d'ampliar l'ensenyament de secundaria a l'escola privada-concertada en detriment de l'escola publica per l'educació pública a Manlleu | Adrià Costa



Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça Fra Bernadí de Manlleu per defensar una educació pública “majoritària”. La protesta estava convocada per l'AMPA de l'IES Antoni Pous, l'únic centre públic de secundària, que volia denunciar així la decisió del Departament d'Educació de crear una nova línia d'ensenyament a l'escola La Salle, de titularitat privada i amb concert amb l'administració.

Segons l'AMPA, la decisió va en contra de tots els treballs que s'han fet a Manlleu en el camp educatiu per fomentar la “integració social”. En els contactes amb el Departament, els pares diuen que no se’ls ha donat “cap alternativa ni cap solució”.

Els pares, segons han explicat el president de l'AMPA, Joan Ballestar, consideren la decisió d'Eduació com de “perversa” perquè té un rerefons “segregacionista” ja que es vol decantar un “determinat alumnat cap a un centre o cap a un altre”. En aquest aspecte, fan incidència a les reticències d'alguns pares autòctons a inscriure els fills en el centre públic perquè consideren que hi ha massificació d'alumnes immigrants. La nova línia es nodrirà amb alumnes procedents dels CEIP Pompeu Fabra i Puig-Agut, de titularitat pública.

Els concentrats aquest dimarts a la plaça de Manlleu consideren que la decisió d'Educació traspassa “les portes de les aules” i es converteix en un tema de debat al municipi. Per això, després de llegir un manifest s'han adreçat a l'Ajuntament per saber “si l'Ajuntament està a favor de l'escola pública, sense discriminació” o si dóna suport a la “línia privatitzadora” d'Educació. Els pares s'han reunit amb l'alcalde, Pere Prat (ERC), i el regidor d'educació, Lluís Soler, però no han sortit convençuts de les explicacions que els han donat. L'alcalde ha declinat fer declaracions a la sortida de la reunió.

Respecte el Departament d'Educació, l'AMPA de l'IES Antoni Pous demana que es repensi la seva decisió i que doni suport a l'únic institut de secundària públic que hi ha a Manlleu. Entre d'altres, demanen que es refacin les matriculacions i que es doni suport a l'escola pública. Aquest dimecres està previst que hi hagi una reunió entre el Departament d'Educació i la direcció de l'IES Antoni Pous per parlar d'aquesta qüestió.

Arxivat a