Els mestres de l'escola concertada reclamen canvis a la nova llei d'educació

Iniciaran una recollida de signatures per instar a ERC, PSC i CiU que donin suport a una esmena que ha presentat ICV, on s'insta a homologar els seus sous i horaris amb els professionals de l'escola pública. Els tres grups l’han rebutjat.

Redacció osona.com
04 de juny del 2009



- Notícies publicades sobre les demandes d’homologació dels mestres i professors de l’escola concertada

NOTA DE PREMSA

Unes 60 persones han participat aquest dimecres 3 de juny a Manlleu en una assemblea de mestres i professors/es d'escoles concertades amb contracte programa de Catalunya.

Cal destacar que en l'assemblea hi han participat, per primera vegada, representants d'escoles concertades de fora d'Osona, concretament de Girona, Martorell i Solsona. Representants d'escoles d'altres ciutats, tot i no poder assistir, han manifestat el seu recolzament al grup.

El fet més destacat de l'assemblea ha estat discutir i debatre sobre l'esmena 1729 presentada pel Grup Parlamentari ICV i que diu:

Esmena núm. 1729: a la disposició transitòria segona, afegir un punt 3

"En els centres privats concertats que estableixen un contracte programa amb l’administració educativa es realitzaran l’homologació immediata de plantilles, jornada i horari lectiu dels docents d’aquests centres en relació als de l’ensenyament públic."

Aquesta esmena ha estat sorprenentment rebutjada durant el debat de les esmenes a la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament de Catalunya pels grups parlamentaris del PSC-CpC, CiU i ERC. Diem sorprenentment perquè aquests mateixos grups ens han manifestat reiteradament el seu suport a les nostres reivindicacions.

Malgrat que l'esmena de moment hagi estat rebutjada, el grup parlamentari ICV la portarà al Ple del Parlament per defensar-la i posar-la novament a votació. Aquesta votació tindrà lloc el proper 1 o 15 de juliol que és quan és previst que s'aprovi definitivament la Llei d'Educació (LEC) al Parlament de Catalunya.

A l'assemblea s'ha decidit iniciar una recollida de signatures entre tots/es els mestres i professors/es de les 27 escoles concertades de Catalunya amb Contracte Programa per tal d'exigir als grups parlamentaris d'ERC, CiU i PSC que rectifiquin la seva posició i votin favorablement l'esmena 1729.

Manlleu, 4 de juny de 2009

GRUP DE MESTRES I PROFESSORS/ES D'ESCOLES CONCERTADES DE CATALUNYA AMB CONTRACTE PROGRAMA 

Arxivat a