Duran i Lleida fa una crida per combatre el fantasma de l’abstenció

Redacció osona.com
02 de juny del 2009

Malgrat ser un mal dia -acabament d'un llarg pont festiu en molts municipis- CiU d'Osona va aconseguir omplir l'auditori del Sucre de Vic, amb quasi unes 250 persones en el seu acte central de campanya celebrat ahir dilluns.

El lema constant de totes les intervencions va ser la necessitat de combatre l’abstenció i d’anar a votar en clau catalana per impedir el monopoli del bipartidisme espanyol PP-PSOE “que sempre es posen d’acord quan es tracta d’anar contra Catalunya”, com va sentenciar Duran i Lleida en diversos moments.  El líder de CiU es va negar a presentar els comicis europeus com unes primàries de les eleccions al Parlament de Catalunya o al Congrés dels Diputats, però sí que va assenyalar que “si s’obté un bon resultat a les europees, sortirem amb un fort impuls endavant”, que afegit a la tendència a un fort creixement que detecten les enquestes, va afegir, pot permetre CiU tornar a governar Catalunya i “superar aquesta fase en què dels catalans se n’enfoten” per culpa del govern tripartit. Duran va insistir que en tan sols cinc anys de tripartit, “la necessitat de canvi a Catalunya es respira tan fort com mai no es va produir en els 23 anys de govern de Convergència i Unió”.

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, va insistir en la necessitat de ser presents a Europa i va posar com a exemple que en la recent prohibició russa d’entrar carn de porc de Catalunya, l’acció de CiU va ser decisiva per aixecar aquest veto, que hauria estat molt perjudicial per a Osona si s’hagués mantingut.

L'alcalde de Vic –que es va referir a la ciutat com la “capital de la Muntanya”, recuperant aquesta denominació històrica- va posar en guàrdia davant del perill que per a Europa signifiquen les forces polítiques que es volen aprofitar de la crisi econòmica i que no creuen en la democràcia: ”No és veritat que tinguem consolidada l’Europa democràtica, lliure, plena i, sobretot, en pau. Poden ressorgir moviments perillosos”, i va esmentar en concret que “aquí a Vic fa dos anys, a les eleccions municipals, vam conèixer el ressorgiment d’una força que representava un crit en contra de la ciutadania i de la convivència dels nostres ciutadans”, en una referència directa a la Plataforma per Catalunya, el líder de la qual, Josep Anglada.

Prèviament, el vicepresident de CDC d’Osona i alcalde de Tona, Josep Salom, va advertir que “cada vot catalanista que no vagi a CiU és un vot que serveix als partits centralistes”, i va recordar que ja s’havia alertat als votants que passaria el mateix a nivell nacional, “que cada vot catalanista que no fos per a CiU serviria per a fer president José Montilla, tal com va passar”. Salom va acabar prometent  a Duran que “Osona no ens fallarà perquè des de 1979, hem guanyat absolutament tites les eleccions que s’han fet a la comarca”.



En una línia semblant s’havia pronunciat Montserrat Suari, de CDC de Seva, que va recordar la història de violència i guerres que havia devastat Europa en els darrers segles, i que el reforç de la Unió és un antídot imprescindible per impedir que es repeteixi. Per la seva part, el candidat Salvador Sedó, va fer un repàs dels afers en què és més valuosa la presència directa del nostre país a Europa, aprofitant que “el Parlament és l’única via en la qual podem accedir-hi sense intermediaris, “ja que al no ser un Estat no podem ser a la Comissió Europea, ni nomenar comissaris”.

NOTA DE PREMSA

Aquesta nit a Vic, dia 1 de juny,  s’ha fet l’acte central de campanya, entre d’altres han intervingut en Josep Salom, Josep M. Vila d’Abadal, Salvador Sedó i Josep A. Duran i Lleida. El denominador comú de les idees exposades és aquest resum:

Hem d’anar a votar el proper diumenge bàsicament per sis raons;

1.- per defensar Catalunya; com a país tenim unes peculiaritats que la resta de l’Estat no té (la nostre agricultura, la nostre pesca, el nostre teixit industrial no és com la de la resta de l’Estat), per és impossible que els gran partits espanyol ens defensin, ja que sovint defensen altres models.

2.- perquè el nostre futur l’hem de defensar des de casa nostre; les infraestructures, els mercats únics i totes les eines necessàries per el nostre desvolupament i que proporciona Europa, han de ser defensades per gent nostre.

3.- perquè es l’única veu directe que pot tenir Catalunya; donat que no som un estat, no tenim representants directes en cap altre institució europea, per tant assegurem-nos de que la nostre representació no queda reduïda voluntàriament.

4.- perquè els nostres orígens són europees; socialistes i populars espanyols son uns nouvinguts en temes europeus, recordem que no fa gaire temps uns no creien en Europa i els altres defensaven models social i econòmics antagònics amb el tractat de Roma.

5.- perquè ja en tenim prou de tants fracassos i tanta mediocritat; perquè ens estan hipotecant el futur, i com a ciutadans, els processos electorals són l’única eina que tenim per mostrar el nostre descontent.

6.- perquè la llista que us proposa CiU, esta formada per gent jove, molt preparada (com demostren els seus currículums) i que tot just comencen, per a nosaltres Europa no és un cementiri, és el nostre futur !!!

Per això, entre altres coses, us demanen que el proper diumenge aneu a votar i voteu per CiU.

Anar al bloc de campanya de CiU

Arxivat a