Fotos: Sant Julià estrena fira de ceràmica

El Tupí, que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana, neix amb la voluntat d’esdevenir un referent en el sector.

Redacció osona.com
25 de maig del 2009



Sant Julià de Vilatorta ha celebrat aquest cap de setmana, del 23 i 24 de maig, la primera edició de la fira de la ceràmica el Tupí. El certamen neix amb la vocació d’esdevenir un referent en fires artesanes i monotemàtiques i pretén ser un reconeixement a aquests artesans que  encara avui en dia, es dediquen al noble ofici de ceramista o terrisser.

La fira s'ha ubicat ubicada al centre històric del poble, des de les 10 del matí a les 8 del vespre. La proposta comptava amb moltes activitats complementàries, des de conferències i exposicions, fins a tallers, concursos i activitats infantils. També s'ha realitzat un homenatge a Joan Capdevila, l’últim terrisser de Sant Julià de Vilatorta.

- Dossier de premsa de la fira (PDF)

---------
NOTA DE PREMSA
VALORACIÓ DE LA FIRA DEL TUPÍ

Bona acollida de la 1ªFira “El Tupí”

El passat cap de setmana s’ha celebrat a Sant Julià de Vilatorta la primera edició de la Fira de Ceràmica “El Tupí”, on l’èxit de participació i de públic assegura la seva continuïtat i esperona els organitzadors que ja comencen a pensar en treballar per a les properes edicions.

La bona assistència de públic a l’acte d’inauguració oficial de la Fira, ja feia preveure la gran acollida que ha tingut la iniciativa de la fira a la població. Joan Rosell, alcalde de Sant Julià de Vilatorta, acompanyat per Oriol Tafanell, director de la Fira i regidor de Turisme i Cultura del mateix ajuntament; Josep Mª Palau, director dels Serveis Territorials i del Departament d'Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat de Catalunya; Xavier Villas, cap de comercialització d'artesania de la Generalitat de Catalunya; i  Salvador Capdevila, president d'honor de la Fira, fill de l'homenatjat i últim terrisser del poble Joan Capdevila, van ser els encarregats de donar el tret de sortida al certamen.

Cal destacar també l’encert en la tria d’expositors: mes d’una vintena, tots ells artesans amb la intenció de treballar per una dignificació i prestigi d’un fira monotemàtica, tots han ofert al públic assistent un ventall de productes de gran qualitat. Complementat amb alguna parada dels comerciants del poble, que també han participat en la fira.

Paral•lelament a la fira, totes les activitats com conferències en torn a la ceràmica i a l'ofici de terrisser, concurs de ceràmica i terrissa, espectacles infantils, tallers de ceràmica, demostració de l'ofici i com a punt final l'homenatge de la organització i de tot el poble de Sant Julià de Vilatorta a l'últim terrisser Joan Capdevila, amb la presència dels seus familiars, també han tingut una gran acollida i una molt bona participació del nombrós públic assistent.

Des de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta es vol agrair a totes les persones que han fet possible que la primera edició del fira “El Tupí” tingués tant bona acollida.

Organitzadors, expositors, conferenciants, i a tots aquells que han col•laborat en l’èxit d’aquesta primera edició.