El jutge inicia els tràmits per desnonar el casal Manel Viusà de Vic

L’Ajuntament ha instat als propietaris a pintar la façana amb un dels colors del casc antic, tal com marca la llei (ara és de color negre). El procurador diu que no poden fer res perquè el local està “ocupat”. Els membres del casal independentista ho neguen.

Redacció osona.com
06 de maig del 2009


Ahir al vespre membres del casal Independentista Manel Viusà de Vic van fer una roda de premsa per explicar que el proper dia 14 de maig a 3/4 de 10 del matí els han citat a judici per desnonar-los del local.

Segons aquests membres del casal, tot sorgeix  a causa d'una carta que el regidor d'Urbanisme, Jacint Raurell, va enviar al procurador del local (el lloc està llogat) perquè el color de la façana d'aquest no es corresponia amb la normativa del casc antic. El procurador va respondre dient que ell no hi podia fer res perquè el local “s'havia ocupat sense permís i d forma violenta” i que els que hi havien allà eren “perillosos” i que fins i tot, textualment, tenien “una bandera independentista", sempre segons es va explicar a la roda de premsa.

Per un cantó, des del casal es queixen que si des de l'Ajuntament se'ls envia cartes cada setmana convidant-los a diferents activitats, per què no es van posar en contacte directament amb ells per arreglar el tema de la façana?

Des de l’Ajuntament no comparteixen aquesta opinió i consideren que han fet el que calia. Segons fonts municipals, la carta de Jacint Raurell es va adreçar als propietaris (que és qui legalment han de prendre la decisió) instant-los a pintar la façana del local amb un color de la paleta del casc antic, tal com marca la llei. A partir d’aquí, l’Ajuntament no ha donat cap més pas i no té res a veure amb el desnonament que critiquen des del casal, també sempre segons fonts municipals.

Okupat?

Els membres del casalt també argumenten que si tenen la façana pintada de color negre és per les constants pintades i atacs de caire ultradretà que havia patit el casal en els seus inicis.

Per altre banda, el local ells diuen que no l'han ocupat, que és propietat de la mare d'un dels membres del casal (que actualment té alzeimer) i en el seu dia, ja fa 10 anys, es va entrar al local amb la clau i sense ocupar res.

També al•leguen que el local abans d'anar-hi ells estava abandonat i era un niu de rates, que sempre han tingut molt bones relacions amb els veïns, que aquests saben perfectament que no son persones perilloses, i que fins i tot els Pares Claretians que viuen davant per davant del local els han dit que presentaran un escrit de suport al casal davant del jutge.

El casal independentista ha convocat una concentració mitja hora abans del judici i també estan recollint signatures de suport.

Arxivat a