Fotos: Manlleu aposta per una fira Artesanàlia més professionalitzada

El certamen, al voltant del món artesà, també ha comptat amb un munt d’activitats complementàries d’oci i lleure.

Redacció osona.com
18 de maig del 2009



Aquest cap de setmana, dies 16 i 17 de maig, el Passeig del Ter i l’entorn del riu a Manlleu ha acollit una nova edició de la fira Artesanàlia. Els visitants hi han pogut trobar un munt de propostes al voltant de l’artesania: mostra d’oficis artesans en viu i mercat artesà, desfilades de moda a càrrec del comerç de la ciutat, concurs playmab, tallers d’artesania per a totes les edats, jornades tècniques introart. També moltes activitats d’oci, turisme i lleure com una trobada de puntaires, Fira Moto-Auto Antic, la trobada de vespes i lambrettes, la trobada de 2cv “ cabretes”, activitats d’aventura, piragües a l’embarcador del Ter, tirolina gegant travessant el riu, passeig en poni, rutes BTT, visites guiades al museu, espectacles, jocs per els més menuts, ludoteca, cinema, teatre, exposicions...

En aquesta edició, Artesanàlia ha fet una clara aposta per l’artesania de qualitat, prioritzant les activitats dels professionals. L’Associació d’Artesans d’Osona, IntroArt, és qui assessora en el procés de la selecció d’artesans i qui gestiona i realitza els tallers i demostracions que es portaran a terme al llarg de la fira. Artesanàlia ha permès als visitants tastar l’artesania a través de diversos tallers: tallers de cuir, d’estampació, de vidre, de ceràmica, de torneria i de joieria entre altres.

Dissabte al vespre, dins del marc de la fira d’Artesanàlia es van fer també les II Jornades Tècniques Introart, on es van tractar “Els nous reptes per l’artesania: Les TIC i NOUS MATERIALS al servei de l’artesà”.

Enguany hi han participat a la fira dues entitats de fora del territori osonenc: El Consorci de Turisme del Lluçanès i l’Eco-Museu de les Valls d’Àneu, per promoure l’intercanvi d’experiències i per fomentar l’artesania i el sector turístic del Lluçanès i de l’Alt Pirineu a través de la fira.

L’Associació Catalana de les Arts del Vidre també ha col·laborat a la fira, realitzant tallers de vidre bufat, participant a les Jornades tècniques Intro Art i realitzant una performance espectacular,  el dissabte al vespre, davant del Museu Industrial del Ter (MIT). El vidre, el foc i l’artesania n'han set els protagonistes.

L’Escola Taller de Manlleu va fer una mostra dels treballs realitzats durant els seus 10 anys d’existència, i l’Escola d’Art de Vic, una mostra de treballs de final de cicle.

Com a novetat, es va crear un espai experimental del Serpent, un espai dotat de tallers artesans participatius, adreçats als infants i joves de 4 a 16 anys, amb l’objectiu d’apropar les famílies al món de l’artesania i el de promocionar i divulgar una llegenda i una festa ja tradicional de Manlleu: la Festa del Serpent que té lloc cada any, el 14 d’agost a Manlleu (fotos: Adrià Costa).

- Anar al web de la fira

Arxivat a