«La papallona negra» i «Crackovia», llibres més venuts d'aquest Sant Jordi

En català, la novel•la d’Antoni Pladevall i el llibre del popular programa de TV3 han estat els més venuts en ficció i no ficció respectivament, segons un llistat elaborat per la llibreria La Tralla de Vic. En castellà, el llibre més sol•licitat de ficció ha estat “Sakamura, corrales y el caso de los muertos rientes, de Pablo Tusset; i el de no ficció, “Crash del 2010”, de Santiago Niño de Becerra. “Viatge en el temps”, de Geronimo Stilton ha estat el llibre infantil més venut.

Redacció osona.com
24 d'abril del 2009

En un àmbit més general, l'obra de Stieg Larsson “L'home que no estimava les dones” i la del periodista Gaspar Hernández, “El silenci”, s'han convertit en els autors que més han venut en ficció en català, segons dades del Gremi de Llibreters de Catalunya. En la categoria de no ficció, el llibre de Patrícia Gabancho “Crònica de la independència” i “El món sobre rodes” d'Albert Casals han estat els preferits entre els lectors. En castellà, el gran triomfador també ha estat Stieg Larsson i “Anatomía de un instante”, de Javier Cercas, en les categories de ficció i no ficció, respectivament. La intensa calor i el bon temps han marcat la Diada de Sant Jordi d'enguany arreu de Catalunya.

La Diada de Sant Jordi ha tornat a treure un any més centenars de milers de persones al carrer, que han vist com enguany la meteorologia ha acompanyat i les temperatures s'han enfilat als termòmetres. Els llibreters han fet un balanç “molt positiu” de la jornada i calculen que en total hauran facturat uns 20 milions d'euros, xifra que representa el 7,5% del negoci de tot l'any.

A part de les obres més sol•licitades, hi ha hagut un gènere que ha arrencat amb força aquest any: les obres dedicades a la crisi. Al mateix temps, els principals carrers de les localitats catalanes s'han omplert de vermell amb les més de cinc milions de roses que el gremi havia previst vendre per aquesta jornada.

Altres obres destacades i força venudes han estat les novel•les d'intriga, que ha revifat en els últims mesos, amb la publicació de nous llibres de clàssics del gènere, com ara ”L'altra cara de la veritat” de Donna Leon, “Foguerada d'agost” d'Andrea Camilleri o “El silenci dels claustres”, d'Alicia Giménez-Bartlett. També destaquen alguns títols portats al cinema, com són “El lector”, de l'alemany Bernhard Schlink, “Revolutionary Road”, escrita per Richard Yates o l'exitosa “Gomorra” de Roberto Saviano.

Per entendre la crisi, també han proliferat molts llibres aquest any. Per exemple, “La crisis Ninja y otros misterios” de Leopoldo Abadía, és un dels grans fenòmens editorials dels últims temps. Entre els títols per entendre una mica millor la situació econòmica actual, també destaquen “No m'ho crec”, de l'ex ministre d'Indústria i ex director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió Joan Majó; o “La pilota no entra per atzar”, de Ferran Soriano, ex vicepresident econòmic del Futbol Club Barcelona i actual president de la línia aèria Spanair.

Llistat de vendes, segons la llibreria La Tralla (ficció)

- Llistat de vendes, segons la llibreria La Tralla (no ficció i infantil)

Èxit de vendes i participació, segons el Gremi de Llibreters

- “La papallona negra”, d’Antoni Pladevall

Arxivat a